Snoekbaars uit de oven met risotto of gepofte aardappel

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 middelgrote snoekbaarsfilets 
  • 2 uien, middelgroot
  • olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 5 eetlepels kerrie of kurkuma 
  • 1 bekertje crème fraiche
  • 250 gram licht belegen jonge kaas geraspt 
  •  wilde rijst (maak er risotto van nog lekkerder)  of gepofte aardappel
Bereiding

Was en dep de snoekbaarsfilets droog en leg deze in de klein beetje ingevette ovenschaal. Fruit de kleingesneden ui en knoflook in wat olijfolie. Meng de kerriepoeder erbij en schep de crème fraiche erbij en vermeng het als laatste met de geraspte kaas en maak er een niet al te dikke saus van. Giet deze over de snoekbaars en gaar de snoekbaars in ca. 20 tot 25 minuten in een voorverwarmde oven (ca. 180 graden)

Serveer de snoekbaars met een risotto van wilde rijst of een gepofte aardappel die u naast de vis kunt leggen in de oven (heeft wel meer tijd nodig dan de vis dus let daar op) en met een frisse groene salade .