Paleo notenbrood

Dit recept komt uit het boek “Oersterk koken” van Jolanda Dorenbos en Richard de Leth. Noten zijn zeer gezond en geven een heerlijke smaak aan het brood. Noten zijn de laatste jaren zeer populair geworden, doordat ze in vrijwel alle dieetvormen worden aanbevolen. Het gaat uiteraard wel om de natuurlijke variant, dus ongebrand en ongezouten.  Je kunt zelf een notensoort kiezen die jij het lekkerst vindt om toe te voegen.

Ingrediënten – Wat heb je nodig voor notenbrood?

  • 1 eetlepel honing
  • 5 eieren
  • 150 ml Amandelmelk
  • 150 gram amandelmeel
  • 50 gram kokosmeel
  • 50 gram fijngemalen noten. Kies bijvoorbeeld voor amandelnoten, walnoten of hazelnoten.
  • 1 theelepel (Keltisch) zout
  • Als vulling kun je kiezen voor 200 gram vijgen, tutti frutti, dadels of andere gedroogde vruchten

Bereidingswijze

  • Ga de oven voorverwarmen op 170°C.
  • Vet het bakblik voor het brood in.
  • Klop de eieren goed los. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe en plaats het bakblik in de voorverwarmde oven.
  • Zorg dat je het afdekt met aluminiumfolie. Na 40 minuten kan de aluminiumfolie van het blik verwijderd worden en laat je het paleo brood vervolgens nog 40 minuten in de oven staan.
  • Heb je nog plakjes van het brood over? Vries dat in om later nog een keer weer te kunnen genieten van heerlijk paleo brood.