Sabayon met frambozen

De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen.

Ingrediënten

  • 5 dooiers
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 1 eetlepel vanillesuiker (of vanille stokje)
  • 1/2 glas witte wijn
  • 2 eetlepels Creme de Cassis
  • 2 bakjes verse frambozen
  • 1 stukje witte chocolade

Bereiding

  • Doe de frambozen in een schaaltje en voeg 2 eetlepels Creme de Cassis toe, rasp een stuk(je) witte chocolade en roer dit door de frambozen (regelmatig voorzichtig roeren)
  • Doe het eigeel in een schaalje en zet dit au bain marie in steelpannetje op het vuur.
  • Voeg de kristalsuiker, vanillesuiker, de witte wijn toe aan het eigeel.
  • Klop het mengsel met een garde en zorg dat de temperatuur niet boven de 80 graden komt.
  • Klop het mengsel ononderbroken met de garde tot je een schuimige sabayon krijgt. Werk tijdens het kloppen vanuit de pols (gebruik eventueel een handmixer).
  • Vul 4 glazen met de gemarineerde frambozen en als de sabayon klaar is giet deze dan warm over de frambozen.

Eet smakelijk

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie