De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen.
Ingrediënten
- 5 dooiers
- 2 eetlepels kristalsuiker
- 1 eetlepel vanillesuiker (of vanille stokje)
- 1/2 glas witte wijn
- 2 eetlepels Creme de Cassis
- 2 bakjes verse frambozen
- 1 stukje witte chocolade
Bereiding
- Doe de frambozen in een schaaltje en voeg 2 eetlepels Creme de Cassis toe, rasp een stuk(je) witte chocolade en roer dit door de frambozen (regelmatig voorzichtig roeren)
- Doe het eigeel in een schaalje en zet dit au bain marie in steelpannetje op het vuur.
- Voeg de kristalsuiker, vanillesuiker, de witte wijn toe aan het eigeel.
- Klop het mengsel met een garde en zorg dat de temperatuur niet boven de 80 graden komt.
- Klop het mengsel ononderbroken met de garde tot je een schuimige sabayon krijgt. Werk tijdens het kloppen vanuit de pols (gebruik eventueel een handmixer).
- Vul 4 glazen met de gemarineerde frambozen en als de sabayon klaar is giet deze dan warm over de frambozen.
Eet smakelijk