Olbert's home page

Gegrilde tonijn op een oosterse salade

  • 4 personen
  • 25 min bereiden
  • bevat per portie 410 kcal

Ingrediënten

  • 4 moten tonijnfilet van 125 g
  • 3 eetlepels Japanse sojasaus
  • 5 eetlepels (roerbak)olie
  • 250 g sperziebonen, gehalveerd
  • 1 citroen
  • 1 rode peper, in dunne reepjes
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • 150 g worteljulienne of geraspte wortel
  • 75 g waterkers
  • 4 eetlepels seroendeng

Bereiden

Wrijf de tonijnmoten in met 1 eetlepel sojasaus en 2 eetlepels (roerbak)olie en laat ze 10 minuten liggen.

Kook de sperziebonen in een pan met ruim water en wat zout in 8 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken.

Boen de citroen schoon en rasp er een ½ eetlepel gele schil af en pers de citroen uit. Klop in een slakom de citroenrasp en het citroensap met 2 eetlepels sojasaus en 3 eetlepels (roerbak)olie. Schep de sperziebonen, rode peper, bosui, worteljulienne en waterkers door de dressing.

Laat een grillpan goed heet worden en rooster de tonijnfilets in 6-8 minuten mooi bruin en van binnen nog rosé. Keer de tonijn pas als de geroosterde kant vanzelf van de ribbels loslaat.

Verdeel de salade over vier borden, strooi de seroendeng erover en leg de tonijn erop. Lekker met noedels of naanbrood.

Variatietip

Vervang de waterkers door blaadjes verse koriander en munt.

Mobiele versie afsluiten